Geen dressuur in Central Park dit jaar na afmeldingen van Werth en Hester

Isabell Werth met Weihegold OLD Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De organisatie van de Central Park Horse Show, die van 20 tot en met 24 september in New York plaatsvindt, heeft de dressuur van het programma gehaald. Deze last-minute beslissing werd afgelopen zaterdag genomen omdat zowel Isabell Werth als Carl Hester zich na het Europees kampioenschap in Gothenburg hebben afgemeld.

De kaartverkoop voor het dressuurprogramma is inmiddels gestopt en reeds gekochte kaarten voor het CDI4* worden terugbetaald.

Vierde jaar

Het zou dit jaar voor de vierde keer zijn dat er internationale dressuur op het programma stond in Central Park. De organisatie, die de Central Park Horse Show organiseert, Equestrian Sport Productions is dezelfde als die volgend jaar de organisatie van de WEG in Tryon in handen hebben. In plaats van de dressuur zal de prijzenpot van 50.000 dollar nu inzet worden voor eventingruiters.

Jammer

Werth zou dit jaar meedoen en vindt het jammer dat de dressuur niet doorgaat. “Het is een ‘one of a kind’-show in Central Park en ik vind het jammer dat het nu niet doorgaat. Het is jammer dat ik door alles wat met de reis en quarantaine samenhangt niet met Don Johnson kan komen, maar ik hoop dat de dressuur in de toekomst weer terug zal keren.”

Verdades

Laura Graves zou met Verdades ook meedoen in New York, maar nu mag de KWPN-ruin rustig van de herfst genieten. In het begin van volgend jaar zal Graves dan weer met de, dan inmiddels achttienjarige, Florett AS-zoon mee doen aan het ADGF in Wellington.

 

Bron: Dressage-news

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.