Geen Nederlands succes Grote Prijs Poznan

Robert Vos met Carat. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de Grote Prijs van het Poolse concours in Poznan was Nederland goed vertegenwoordig met vijf starts. Geen van hen wist foutloos te blijven in het basisparcours en konden zich daarmee niet kwalificeren voor de barrage. Robert Vos leverde met een twaalfde plaats het beste resultaat.

Met zijn zestienjarige Cardento-zoon Carat behoorde Vos met 60,11 seconden op de teller tot één van de snelsten in het parcours, maar zag één balk vallen en zag daardoor vier strafpunten op het scorebord verschijnen.

Jur Vrieling overkwam hetzelfde met Carrera VDL, eveneens een zoon van Cardento. Hij eindigde op plaats veertien.

Winst naar Luxemburg

De Luxemburgse ruiter Marcel Ewen leverde met Excenel V (v. Thunder van de Zuuthoeve) en mocht met zijn overwinning 30.000 euro op zijn bankrekening bijschrijven.

Andre Thieme werd tweede met de Contentro I-nazaat Conthendrix en eindigde net voor Anna Kellnerová en de KWPN-gefokte Classic (v. Armitage), van fokker M.M.A. Everse.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.