Ga naar hoofdinhoud

Geen NK voor Scholtens en Desperado

Exclusief
Desperado, gereden door Emmelie Scholtens. FOTO MELANIE BREVINK-VAN DIJK
Emmelie Scholtens neemt Desperado komend weekend niet mee naar het KNHS-Indoorkampioenschap in Ermelo. "Het werd allemaal een beetje veel voor hem de afgelopen tijd. Hij heeft veel wedstrijden gelopen en ook nog de hengstenshow vorige week, dan wordt hij soms best een beetje zenuwachtig. Daarom heb ik besloten om niet mee te doen nu", aldus Emmelie Scholtens.

“Het gaat verder hartstikke goed met hem, maar als ik hem mee zou nemen en we ook de kür mogen rijden, dan loopt hij weer met muziek en juist omdat ik hem echt als mijn toekomstpaard zie, doe ik het nu liever even rustig aan”, aldus Scholtens. “Dan ga ik er liever voor om er in de zomer weer bij te zijn.”

Successen

De hengst eindigde onlangs op Jumping Amsterdam in zowel de Prix st. Georges als de kür op de tweede plaats. In de Prix st. Georges kreeg het duo 71,288% en in de kür 77.583%. Beide proeven werden gewonnen door Diederik van Silfhout met Expression, net als Desperado een goedgekeurde zoon van Vivaldi.

Op de hengstenkeuring begin deze maand eindigde Desperado eveneens op de tweede plaats in de VHO Trofee. Net als in Amsterdam waren het Expression en Van Silfhout die de zege opeisten, maar met een resultaat van 73.25% mocht Scholtens zich als tweede opstellen bij de prijsuitreiking.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.