Geen ruiterwissel meer op het WK

De ruiterwissel op het WK was al vaker een discussiepunt, maar de FEI heeft nu op de algemene vergadering definitief besloten dat er op het volgende WK geen ruiterwissel meer zal plaatsvinden. Voortaan zal bij een gelijke stand in de finale een barrage de doorslag geven.

De ruiterwissel is sinds 1978 de beslissende factor op de Wereldkampioenschappen springen geweest. In 2014 werd door de FEI nog aangegeven dat deze traditie behouden zou blijven omdat het vooral voor de televisie-kijker een heel spannend en aantrekkelijk onderdeel was van de finale.

Tryon 2018

Het besluit van de FEI houdt in dat er op de volgende WEG, die in 2018 in Tryon plaatsvinden een wereldkampioen zal worden gehuldigd volgens de nieuwe formule. De ruiter, die na twee individuele manches voorafgegaan door de teamwedstrijd de minste strafpunten heeft wordt kampioen. Bij een eventuele gelijke stand zal een barrage moeten worden verreden.

 

 

Klik hier voor alle veranderde regels in het FEI-reglement

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/St.Georg

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
7 reacties op Geen ruiterwissel meer op het WK
 1. 1

  Als je onze sport aantrekkelijker wilt maken voor een breed publiek, is dit het laatste wat ze moeten doen. Welke reden voert de FEI hiervoor aan?

 2. 2

  Ik snap het wel, een Shutterfly waar 3 compleet verschillende ruiters op moeten is ook geen pretje voor het paard. Maar voor mij was het altijd het hoogtepunt van het WK om te kijken.

 3. 3

  Vreselijk jammer, ik herinner me al de ruiterwissels nog, van toen ik een klein kind was. Van Jappeloup, Milton, Apollo enz noem ze maar op. Legendes van paarden in een wissel met topruiters. Mooier kon het niet…
  Allemaal weg. Proficiat het mooiste paardensportmoment mag niet meer zijn?!

 4. 4

  Eindelijk!
  Die paardenwissel was altijd een onding in mijn ogen.
  Alsof Brazilië en Spanje de finale voetbal spelen en dan iedere een helft met elkaars spitsen lopen te ballen.

 5. 5

  @Dirk Dan is je geheugen niet goed want Milton heeft van de eigenaren nooit mee mogen doen juist omdat er een paardenwissel was.

 6. 6

  Marcel, volgens mijn was Milton 2e in Stockholm bij de eerste WEG in 1990.

 7. 7

  Beste Marcel,

  Fei history 1990 Stockholm:

  Goud Gem Twist
  Zilver Quito de Baussy
  Brons Henderson Milton

  Commentaar na afloop van Navet. Mag ik nog een rondje op Milton!

  Mvg Dirk