Ga naar hoofdinhoud

Frankrijk stuurt geen dressuurteam naar Tryon

Morgan Barbançon met Sir Donnerhall II. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Franse hippische federatie heeft besloten geen dressuurteam af te vaardigen naar de Wereldruiterspelen. Daardoor zal ook Morgan Barbançon, die eerder dit jaar besloot voor Frankrijk uit te komen en vorige maand met Sir Donnerhall II (v. Sandro Hit) de Franse nationale won, niet afreizen naar Tryon.

Volgens de Franse bond zijn de scores die de afgelopen drie maanden in de internationale Grand Prix behaald zijn, te laag. ”

Verklaring

“Na de terugtrekking van Pierre Volla met Badinda Altena, internationaal de meest succesvolle Franse combinatie, is er geen enkele andere combinatie die de afgelopen drie maanden 70 procent of hoger in de internationale Grand Prix heeft behaald. In overleg met de vertegenwoordigers van de federaratie is besloten om niet deel te nemen aan de Wereldruiterspelen in Tryon”, aldus de verklaring van de bond.

Barbançon

Morgan Barbançon en Sir Donnerhall II reden in juni de Grand Prix in Rotterdam (67,761%), in juli Deauville (Grand Prix teruggetrokken, troost Grand Prix 72,355%) en deze maand Crozet (69,304%). De pupil van Alex van Silfhout was er vier jaar geleden in Caen wel bij, toen nog met de KWPN-hengst Painted Black (v. Gribaldi).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.