Geen WEG voor Agnete Kirk Tinggaard en Orthilia

Atterupsgaard Orthilia, hier nog onder Fiona Bigwood Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Agnete Kirk Tinggaard heeft besloten zich met Atterupgaards Orthilia niet te willen focussen op de Wereldruiterspelen, die later dit jaar plaatsvinden in Tryon. De Gribaldi-dochter raakte in mei vorig jaar geblesseerd en de Deense amazone reed haar pas in februari voor het eerst de ring weer in. Maar volgens Tinggaard komt een dergelijk kampioenschap nog te vroeg.

“Ik heb besloten om te tijd te nemen die Orthilia nodig heeft en me niet te haasten met grote wedstrijden rijen om me te kunnen kwalificeren voor het team”, schrijft de amazone. “Daardoor geen WEG voor ons. Komende zomer zal ik me vooral richten op haar nog beter in vorm te krijgen en zal wat kleinere wedstrijden rijden. Ik wil haar gezond en blij houden. Ze komt altijd eerst, mijn dromen kunnen wachten.”

 

Bron: Facebook Agnete Kirk Tinggaard

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.