Gentleman wint bij jonge eventingpaarden met hoogste dressuurscore

Gentleman met Sandra Auffarth Foto: Kiki Beelitz

De goedgekeurde Hannoveraanse hengst Gentleman won zojuist het Duitse Bundeschampionat voor vijfjarige eventingpaarden. De zoon van Grey Top kreeg een 9.2 voor zijn dressuurproef, waarmee hij de hoogste dressuurpunten kreeg van zijn jaargang. In totaal kwam de bruine hengst, die werd voorgesteld door Sandra Auffahrt, uit op 36.3 punten. 

Bij het eindtotaal aan punten telden de scores voor de dresuur en het springen allebei enkel mee en de score voor de cross dubbel. De andere punten van Gentleman waren een 8.1 voor het springen en 19 punten voor de cross.

Osterglanz

De tweede plaats bij de vijfjarigen was voor Osterglanz (v. Ostermond xx), die werd gereden door Sophie Grieger. Met een 8.6 voor de dressuur was de ruin goed voor de tweede hoogste dressuurpunten in zijn jaargang. Opgeteld bij de 7.2 voor het springen en de 19.4 voor de cross (de hoogste score in deze leeftijdscategorie)  kwam het totaal uit op 35.2 en de tweede plaats.

Top vijf

De Holsteiner-merrie Deike liep onder Anna Siemer naar de derde plaats. De zwartbruine dochter van Diarado kwam met een 7.8 voor de dressuur, een 7.4 voor het springen en 17.2 voor de cros uit op 32.4 punten in totaal.  Mighty Carrera (v. Mighty Magic), die werd gereden door Isabel Mengeler, volgde met 32.2 punten op de vierde plaats en Splendid Sergeant (v. Sergeant Pepper) maakte onder Christoph Fingerhut de top 5 compleet met 32 punten.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.