Gerco Schröder derde in openingswedstrijd Hong Kong Masters

Gerco Schröder en Glock's DebaliaFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Zojuist sloot Gerco Schröder de openingswedstrijd op de Longines Masters of Hong Kong af met een derde plaats. In de 1,45m-rubriek bleef de ruiter uit Tubbergen met Glock’s Debalia (Numero Uno x Lupicor) ruim een seconde achter winnaar Emanuele Gaudiano met de door W.H. Boltjes gefokte Einstein (Clinton x Nimmerdor). Marc Houtzager viel door een springfout van Sterrehof’s Edinus (Padinus x Columbus) net buiten de prijzen.

Achttien combinaties gingen in de 1,45m-proef direct op fouten en tijd van start. De Italiaan Emanuele Gaudiano sprong op de negenjarige Clinton-zoon Einstein naar een royale zege in 61,55 seconden. Hij was ruim een halve seconde sneller dan Jane Richard Philips uit Zwitserland die op Izmir van de Baeyenne (Kashmir van Schuttershof x Nonstop) in 62,10 seconden finishte.

Schröder net achter Richard Philips

Gerco Schröder kon met de tienjarige Numero Uno Dochter Glock’s Debalia net niet aan de tijd van Richard Philips komen die even daar voor aan de leiding kwam. Schröder klokte 62,97 seconden wat goed bleek voor de derde plek.

GP Moorsele

De top vijf werd volgemaakt door de Australiër Billy Raymont die op Oaks Redwood (Asb Conquistador x Verdi) vierde werd. En Ping-Yang Hsieh uit Taipei die met Just Energie (v. Nabab de Reve) de vijfde plaats pakte. De dochter van Nabab de Reve won eind januari nog de 2* Grand Prix van Moorsele met Vincent Lambrechts.

Balk

Marc Houtzager kreeg met Sterrehof’s Edinus een balk in het parcours. Dat hielt hem buiten de prijzen, Houtzager werd veertiende.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.