Glenn Knoester vijfde in Grote Prijs Vittel

Glenn Knoester met Clint Easter Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Afgelopen week reisde Glenn Knoester als enige Nederlander naar het internationale concours in het Franse plaatsje Vittel. De springruiter hield de Nederlandse eer hoog door op de vijfde plaats te eindigen in de Grote Prijs over 1,55 meter. Hij zadelde de elfjarige Clinton-zoon Clint Easter daarvoor.

Van de 45 combinaties die in het basisparcours van start gingen, kwam er minder dan een derde deel foutloos over de finish. Dertien verschenen aan start in de barrage, met hierbij zes die voor de tweede keer zonder strafpunten finishten.

Top vijf

Glenn Knoester slaagde er in geen balken te raken en klokte daarbij een tijd van 45,90 seconden, genoeg voor een vijfde plaatsing. De Zwitserse ruiter Romain Duguet had bijna vijf seconden minder nodig voor zijn overwinning met Sherazade du Gevaudan (v. Tinka’s Boy). De nummers twee t/m vier werden ingenomen door Fransen.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.