Global Express super efficiënt naar M-zege

Global Express met Lennard de Boer in de Isah Cup vijfjarigen 2016. Foto: Wendy Scholten

Zijn vader Orient Express nam een paar weken geleden afscheid van de sport, maar de opvolger staat klaar. Global Express won vanavond in Equestrian Centre De Peelbergen de klasse M van de Blom Hengstencompetitie.

De vlugge vos van de VDL Stud, formidabel gefokt uit een Franse prestatiestam met veel bloed, was de koning van de efficiency. In de barrage draaide de hengst onder het zadel van Lennard de Boer lenig en lichtvoetig door de wendingen van het parcours van Henk Linders en hij liet heel weinig lucht tussen zijn benen en de palen: 0/36,59.

Grandorado weer tweede

Opnieuw was er een tweede plaats voor de zeer complete Grandorado TN. De zoon van Eldorado van de Zeshoek laat als springpaard weinig wensen onvervuld en liet zich heel kort draaien door Willem Greve: 0/37,78.

De derde plaats was voor Gino, die gelijk na de eerste wending al de sporen kreeg van Bart Bles. De zoon van Biscayo kan zijn lichaam nog beter gaan gebruiken: 0/39,12.

Hekel aan hout

Dennis van den Brink zette zeker niet alles op alles met Gringo. De patente, lichtvoetige zoon van Catoki heeft een hekel aan hout en galoppeerde met 0 op de teller naar 39,25.

De vijfde plaats was een ex aequo voor George (v. Vittorio), gereden door Pieter Keunen, en Gomez TN (v. Zambezi), gereden door Zoï Snels.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.