Ga naar hoofdinhoud

GMB selectiewedstrijd Denekamp: kinderen van Berlin en Zirocco Blue winnen

Veel toeschouwers hadden de weg gevonden naar de eerste GMB selectiewedstrijd in Denekamp. Zij zagen gisteren Marjolein Jonkers met Gindira Blue (v. Zirocco Blue) de winst opeisen bij de zes- en zevenjarigen. Bij de vijfjarigen ging de winst naar Hannojottie VDM, eveneens van Zirocco Blue, onder Nadieh Plegt. De KWPN-hengst It's Possible SRK won in handen van Sven Rose de vierjarigen.

De vierjarigen werden beoordeeld door Wim Schröder en Mark Oude Griep. Zij waardeerden de verrichting van It’s Possible SRK het meest. De hengst van Berlin, een kleinzoon van Martien Liefhebbers internationale springmerrie Harmonie, kreeg zowel een 8 voor techniek en vermogen, als voor het gaan tussen de hindernissen. It’s Possible SRK werd voorgesteld door Sven Rose en is gefokt door J. en L. Hiemstra uit Drijber.

Nakomelingen van Air Jordan en Monte Bellini

Op de tweede plaats eindigde Regina Leeuwen met de door de HBC Stal uit Boijl gefokte In the Sky HBC (Air Jordan x Cantos). Zij kregen een 7.8 voor techniek en vermogen en een 7.6 voor het gaan tussen de hindernissen. Derde werd Miranda Spronk Rientjes met Wezenberg’s Montanban en is gefokt door Franz-R Sanktjohanser. De dochter van Monte Bellini x Chambertin kreeg twee keer een 7.7 als waardering van de jury.

Zirocco Blue-dochter wint vijfjarigen

Bij de vijfjarigen ging de winst naar de Zirocco Blue-dochter Hannojottie VDM (uit een moeder van Arkansas) onder Nadieh Plegt. De merrie is door Stoeterij ’t Heechhiem uit het Burgum gefokt en liep in de barrage foutloos rond in de tijd van 33,92 seconden. Yvonne Breukink werd tweede met High Flyer JB (v. Zambesi) in 34,86 seconden. De derde plaats was voor Rielke Roeland met Honey T (Bacardi VDL x Investment).

Ook winst voor Zirocco Blue-dochter bij zesjarigen

Marjolein Jonkers reed de zesjarige Zirocco Blue-dochter Gindira Blue, gefokt door W. Vlot uit Balkbrug, naar de eerste plaats in de oudste leeftijdsgroep. Jonkers bleef foutloos in 33,51 seconden. Jan-Willem IJbema was een halve seconde langzamer met Gandhi, een zoon van Zambesi x Larino. En Wesley Mulder bleef met La Tendresse van ’t Krekenhof (v. Toulon) ook foutloos en klokte de derde plaats.

Marjolein Jonkers met fokker W. Vlot. Foto: Jeroen Spooler

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Persbericht GMB Competitie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.