GMB Wintercompetitie voor Sjaak Sleiderink

Sjaak Sleiderink, hier met W. Zarah. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Sjaak Sleiderink lijkt zich thuis te voelen op Indoor Drachten. Nadat de ruiter vorige week de tweesterren Grote Prijs op zijn naam schreef, voegde hij daar zojuist de overwinning in de finale van de GMB Wintercompetitie, voor zes- en zevenjarige springpaarden, aan toe. Met de zevenjarige Singapore-nakomeling Ferrero reed de ruiter een ijzersterke barrage en hield daarmee de concurrentie op afstand. 

Lange tijd ging Edwin Klokman met Elia (v. Carambole) aan de leiding en leek zijn tijd niet te kloppen. De laatste twee starters hielden hem uiteindelijk van de overwinning weg.

Spannend tot het einde

Sleiderink zag kans op de zege en stuurde zijn Ferrero razendsnel door de barrage. Met zijn rit dook hij ruim 2 seconden onder de tijd van Klokman.

Marcelle Hokse gaf zich, als laatste starter, met Fairy Tale (v. Emilion) niet zomaar gewonnen en deed een greep naar de eindzege. Het bleef spannend tot het eind, maar uiteindelijk was ze een fractie langzamer dan Sleiderink en eindigde ze op de tweede plek. Klokman werd daardoor naar de laagste trede van het podium verwezen.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.