Goed deelnemersveld wereldbekerwedstrijd La Coruña

Denis Lynch, hier met Lantinus. Foto: De Paardenkrant

Voor de eerste keer is het CSI5* in het Spaanse plaatsje La Coruña, dat aankomende vrijdag van start gaat, het decor van een wedstrijd voor de Longines FEI Wereldbeker springen.  Het evenement kan rekenen op een sterk deelnemersveld.

Van de 48 deelnemers aan de vijf sterren-tour, zijn 27 al zeker van een startplaats in de wereldbekerwedstrijd die op zondag plaatsvindt. Dertien van de overgebleven 21 combinaties zal op vrijdag proberen een ticket voor de zondag te verdienen.

Nederlandse deelname

Voor Nederland reizen Leopold van Asten en Maikel van der Vleuten naar Spanje. Van Asten start VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco Blue) en VDL Groep Zidane N.O.P. (v. Heartbreaker).

Van der Vleuten brengt drie paarden mee, de Indoctro-nazaat VDL Groep Arera C, Cerano von Hof CH (v. Cernunnus von Hof) en Salomon (v. Stolzenberg).

Internationale deelnemers

Vanuit het buitenland verschijnen onder andere de Ierse ruiters Denis Lynch en Billy Twomey aan start. Voor België komen Nicola Philippaerts en Pieter Devos uit, voor Duitsland is Ludger Beerbaum één van de ruiters.

Fransman Patrice Delaveau liet zijn twee toppaarden onlangs afscheid nemen van de wedstrijdsport. Hij reist met de jongere talenten Leontine Ledimar HDC (v. Lovefever II) en Uthope de la Roque (v. Kannan) naar Spanje.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.