Den Goubergh sluit Christmas Show af met wereldsterren

De afsluitende week van het internationale springconcours op Den Goubergh brengt Nederlands beste ruiters naar Roosendaal. Twee van de vier Olympische teamruiters van Rio, waaronder Jeroen Dubbeldam en Maikel van der Vleuten, plus reserveruiter Gerco Schröder, prijken op de deelnemerslijst van de Christmas Show. Daarnaast zullen o.a. de nummers een en twee van de Grote Prijs van afgelopen zondag, Jarno van Erp en Sanne Thijssen, hun punten in de DGB-ranking proberen te verdubbelen voor de extra Ranking bonus.

In de Longines Ranking proeven, waarvan er twee deze week nog verreden worden, vallen er niet alleen LR-punten, maar ook DGB-punten te verzamelen. Naast het prijzengeld van 24.600 / 30.000 euro die er per LR-proef te winnen valt, mogen de hoogst scorende vijf ruiters over de viertal proeven (waarvan er twee vorige week beslecht werden) nog eens 11.500 euro extra verdelen, waaronder 5.000 euro voor de winnaar. Momenteel staat topamazone Sanne Thijssen aan de leiding in de DGB-ranking.

Sanne en vader Leon Thijssen zullen geduchte concurrentie krijgen van de Olympische teamleden, net als van voormalig Nederlands kampioen Leopold van Asten en van de winnaar van de eerste wereldbekerkwalificatie van dit jaar  Alberto Zorzi.  In totaal komen 405 paarden van ruiters met 28 verschillende nationaliteiten deze week aan de start op Den Goubergh.

Er staan diverse showrubrieken op het programma en op zaterdagavond wordt er ouderwets gezellig gefeest met muzikale klanken van een top band en een optreden van Lee Towers. Op 21 december staat er een kerstgala gepland dat met de inzet van een Michelin sterrenchef en een scala aan spraakmakende artiesten vol verrassingen zal zitten.

Voor het programma en de volledige deelnemerslijsten: www.dengoubergh.nl

Bron: persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Den Goubergh sluit Christmas Show af met wereldsterren
  1. 1

    Het is daar zeker een bezoek waard! Erg mooi.
    Is het al weer gratis toegankelijk voor bezoek?
    Dank voor uw antwoord, wellicht ook interessant voor andere liefhebbers.