Goud voor Nederlands Children-team

Chiel van Bedaf en Bond's Painting. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Het team van bondscoach Monique Peutz heeft goud veroverd in de landenwedstrijd voor Children. Met drie combinaties in de top vijf, welke werd aangevoerd door Sanne Buijs en de Tuschinski-zoon Happy Feet kwam Nederland bijzonder goed voor de dag. Rusland veroverde de zilveren medaille, Frankrijk ging er et het brons vandoor.

Drie van de vijf juryleden beoordeelden de proef van Sanne Buijs met een eerste plaats, wat haar een gemiddeld percentage van 73,800% opleverde. Op haar protocol werden twee negens genoteerd, een voor de middengalop en een voor het halthouden en groeten aan het einde van de proef.

Van Bedaf tweede Nederlander in top drie

Buijs werd op de hielen gezeten door Olga Arzhaeve en de Oldenburgs-gefokte Royal Hit-zoon Ronaldinyo, die een belangrijke bijdrage leverde voor de zilveren medaille van Rusland, door 73,733% bij elkaar te rijden.

Chiel van Bedaf schotelde juryleden een goede proef voor waarin voor het galopgedeelte aansprekend was. Met Bond’s Painting (v. OO Seven) verzamelde hij een score van 71,900%, bijna twee procent meer dan de Franse Mathilde Juglaret en Scarletto (v. Sandro Hit).

Duel tussen Van Nek en Van der Pols

Lara van Nek voelde de hete adem van Sanne van der Pols in haar nek. Met de Vivaldi-dochter Fariska kwam Van Nek uit op 69,767%, net iets meer dan de 69,700% die Van der Pols met Excellentie (v. Don Schufro) op het scorebord zag verschijnen.

Beide amazones hadden te maken met wat verschillen in de beoordeling van de juryleden. Van Nek zag haar proef beoordeeld worden met onder meer een derde en twaalfde plaats. Bij Van der Pols was het verschil nog iets groter, zij kreeg onder andere een vierde en twintigste plaats toegewezen.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.