Ga naar hoofdinhoud

Goud voor Buijs, zilver voor Van Nek en Van den Hoogen ook in top vijf

Happy Feet, hier nog onder Sanne Buijs. Foto: Danielle Smits / www.arnd.nl
De Nederlandse Children hebben het EK dressuur in Fontainebleau afgesloten met individueel goud voor Sanne Buijs, zilver voor Lara van Nek en de vijfde plaats voor EK-debutante Lilli van den Hoogen. In de teamtest afgelopen donderdag, waar Oranje goud won moest Buijs nog achter Van Nek opstellen, maar in de finale waren de rollen omgedraaid.

Buijs kreeg 76,500% voor haar finale-proef met Happy Feet (v. Tuschinski) en bleef daarmee haar landgenote Van Nek iets meer dan een procent voor. Van Nek, die afgelopen donderdag nog haar eigen internationale record verbeterde met  Fariska (v. Vivaldi), kreeg nu 75,142% voor haar proef. Met deze overwinning herhaalt Buijs haar prestatie van vorig jaar toen ze ook de finale won bij de Children.

Verdeling

De juryleden waren het niet helemaal eens over de medaille-verdeling tussen de twee Nederlandse amazones, Isabelle Judet , de Franse jury bij C, zette Van Nek op goud, terwijl de andere vier juryleden Buijs bovenaan plaatsten.

Brons

Het brons in de rubriek voor de Children, waar het vooral draait om de harmonie, was voor de Duitse Kenya Schwierking met Dinos Boy. Het duo kreeg 73,535% van de juryleden en verwees daarmee landgenote Alina Hahn met Riana naar een plek naast het podium.

Vijfde plek

Voor Den Hoogen was dit het eerste EK. De amazone, die met haar zevende plaats het derde resultaat voor het teamgoud neerzette met Woodstock (v. Wengelo’s Ricardo), kreeg in de finale 72,214% van de juryleden. Hoewel de plaatsingen van de juryleden varieerden van de vierde naar de zevende plek in de uitslag, was de score goed voor de laatste plek in de top 5.

Complimenten

Bondscoach Monique Peutz is niet alleen trots op de medailles: “We krijgen zoveel complimenten voor de fijne manier van paardrijden. De paarden lopen zo mooi met de neus eruit en zo lichtvoetig. De dames hebben ook allemaal hoge punten voor hun houding en zit gekregen, dat mag best worden vermeld.”

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.