Ga naar hoofdinhoud

GP Sopot voor razendsnelle Lindelöw

Met een kleine drie seconden voorsprong op zijn concurrenten kwam de Zweed Douglas Lindelöw over de streep bij de Grote Prijs van Sopot. De deelnemende Nederlandse ruiters konden vandaag geen rol van betekenis spelen in het hoofdnummer van het vijfsterren concours in Polen. 

Twintig combinaties mochten in een tweede omloop uitmaken wie met de hoofdprijs naar huis ging. Acht ruiters wisten de balken in de lepels te houden, maar de tijd die ze voor hun foutloze rit nodig hadden verschilde sterk.

Douglas Lindelöw reed geen meter te veel met de Casall-zoon Casello. Met 48,96 seconden op de klok hield de Zweed de Britse amazone Laura Renwick met de KWPN-er Bintang II van de overwinning af. Renwick’s tijd van 51,71 seconden was wel voldoende voor het tweede geld. Patrick Stühlmeyer werd derde met de Lando-zoon Lacan.

Het beste Nederlandse resultaat kwam op naam van Marc Houtzager. Met Sterrehof’s Baccarat behaalde hij slechts vijf strafpunten in de eerste manche over 1,60m, maar eindigde daarmee op de 38e plek.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Grote prijs van Sopot

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.