GP-zege voor Todd Minikus in eerste week WEF

Todd Minikus hier met Quality Girl Foto: Amy Dragoo / www.arnd.nl

Todd Minikus ging er gisteravond met de zege vandoor in de Grand Prix van de eerste week Wellington Equestrian Festival. De Amerikaanse ruiter was met Carlo (v. Casall) een van de drie combinaties, die foutloos bleef in de barrage en zette in 36,676 seconden de winnende tijd neer.

“Je moet hem met gezond verstand rijden”, vertelde Minikus na afloop. “Normaal gesproken is een paard dat je moet pushen sneller dan een, die je steeds moet tegenhouden en je moet hem de hele rit door blijven pushen, dus dat zit goed.”

Topvorm

Volgens Minikus was het parcours, ook al was het pas de eerste week van het WEF, al behoorlijk aan de maat. “Ik denk dat de parcoursen hier behoren tot de moeilijkste van de wereld. Je hebt toppaarden nodig om hier te kunnen rijden, ze moeten in topvorm zijn en je moet zelf ook op je best zijn, in welke rubriek je ook rijdt. Dat is het leven hier in Zuid Florida.”

Barrage

Twintig combinaties kwamen aan de start in deze eerste Grand Prix van het Wellington Equestrian Festival en vijf plaatsten zich voor de barrage. Michael Desiderio kwam met de KWPN-merrie Aminka (v. Sam R) in de tweede snelste foutloze tijd aan de finish. Het duo klokte af op 37,351 seconden. Emily Moffitt volgde met de langzaamste foutloze rit op de derde plaats met It’s Real Love vd Smis Z (v. Indoctro). De top 5 werd verder compleet gemaakt door Andrew Welles met Serpico (v. Ars Vivendi) en Blythe Karolyi met Bravoure (v. Tolano van het Riethof). Beide combinaties kregen met vier strafpunten in de barrage.

 

Klik hier voor alle resultaten

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/PBIEC

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.