Grand Prix-amazone gediskwalificeerd wegens missen prijsuitreiking

Bernadette Brune, hier met Spirit of the AgeFoto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

De Duitse Grand Prix-amazone Bernadette Brune maakte afgelopen weekend haar rentree met de Londonderry-zoon Lights of Londonderry. Het werd een geslaagd debuut, de amazone eindigde namelijk op de derde plaats in de kür op muziek met 73,60%. Het was echter een bittere pil toen ze gediskwalificeerd werden wegens het missen van de prijsuitreiking.

Brune reed de veertienjarige Hannoveraan al enige tijd niet meer de ring in omdat hij geblesseerd raakte en ze daarna zelf te kampen had met een blessure aan haar voet. In Herning vierde ze een geslaagd rentree. “Helaas gaf iemand mij onjuiste informatie, waardoor in niet bij de prijsuitreiking was. Maar natuurlijk was ik daar wel graag bij geweest.”

Niet zomaar vertrouwen

Daarop diskwalificeerde de FEI de amazone. “Regels zijn regels en daar moet je je natuurlijk aan houden, maar de volgende keer vertrouw ik niet zomaar meer iets wat een ander me vertelt”, aldus Brune.

Bekijk hier de kür van Bernadette Brune en Lights of Londonderry:

Bron: Facebook Bernadette Brune

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.