Grand Prix-paard ingeslapen na beenbreuk in wei

Isabelle Tovek heeft afgelopen zondag afscheid moeten nemen van haar Grand Prix U25-paard Weltliebe (Weltjunge x Andiamo). De ruin brak in de wei op meerdere plaatsen zijn been waarna hij moest worden ingeslapen.

“De hemel heeft het beste paard. Ik ben er kapot van”, aldus de Zweedse amazone die het trieste nieuwe op Instagram plaatste. “We hebben de afgelopen twee jaar veel mooie momenten beleefd en hadden nog een aantal jaar in het vooruitzicht. Ik zal je nooit vergeten.”

Internationale carrière

Isabelle Tovek kreeg twee jaar geleden de beschikking over Weltliebe, die eerder door Nanna Skodborg Merrald in de Grand Prix werd gereden. Tovek bracht hem internationaal uit bij de young riders. Een jaar later stapte het duo over naar de Grand Prix U25. Het laatste internationale optreden was afgelopen zomer op het toneel van het EK in Gothenburg. Daar eindigde de combinatie als derde in de Grand Prix U25 en als vierde in de kür met scores rond de 70 procent.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Ridsport/Instagram

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.