Great Lady TC maakt ‘merriefeestje’ bij de Pavo Cup compleet

Great Lady TC v Bretton Woods onder Jeanine Nieuwenhuis winnares zesjarigen Pavo Cup Foto: Melanie Brevink

Waar bij de vier- en vijfjarigen er een onverwachte winnares uit de bus kwam, stond Great Lady TC (v. Bretton Woods) ook al in het eerste gedeelte van de Pavo Cup finale al ruimschoots aan de leiding. Bij het overrijden waardeerde de Canadese gastruiter David Marcus de merrie met 90 punten. ‘Een fijn paard voor het Grand Prix-werk’, Marcus. De merrie werd voorgesteld door Jeanine Nieuwenhuis.

Marcus was erg onder de indruk van de grootramige merrie: ‘Weer een fantastische. Ze voelde een beetje moe. Het is een erg grote merrie, terwijl ik niet zo groot ben. Ik heb het gevoel dat ze me een beetje ‘overpowered’. Toch vind ik dit een fijn paard. Ik denk zeker dat ze aanleg heeft voor het Grand Prix.’ Met de 90 punten toegevoegd kwam de merrie op een totaal van 354, een ruimschootse overwinning.

Tweede zege voor Tim Coomans

Met de overwinning van Great Lady TC heeft Tim Coomans vandaag een tweede zege te pakken in de Pavo Cup. Eerder won Ivoli-e onder zijn stalamazone Simone Both al de cup bij de vierjarigen.

Grote stijging

Ghandi begon de finale op een zesde plaats. Na het eerste onderdeel klom de KWPN goedgekeurde hengst met Kirsten Brouwer in het klassement naar een derde plaats. In het tweede onderdeel steeg de zoon van Bojengel nog een plaatsje. Marcus gaf de hengst 88 punten en lichtte dit als volgt toe: ‘Ghandi gaf me een heel fijn gevoel, fijner dan ik had verwacht. Dit paard voelt aan alsof hij zich makkelijk gaat ontwikkelingen richting de Grand Prix. Hij heeft drie goede gangen, maar mocht van nature nog iets meer berg op zijn.’

Moe

Gaudi Vita (v. Apache) van Joyce Heutink ging met minieme voorsprong als tweede naar het laatste onderdeel van de Pavo Cup. De ruin werd iets moe bevonden door Marcus. ‘Gaudi Vita is een heel goed paard. Hij is fijn elastisch in het lijf, maar mocht nog wat scherper zijn voor de ontwikkeling richting het hogere werk.’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.