Great Yorkshire Show weert opnieuw te zware ruiters

Een jaar nadat de Great Yorkshire Show voor het eerst te zware ruiters uitsloot van deelname, was het op de afgelopen editie opnieuw raak. Te zware deelnemers werden gevraagd af te stijgen, waarna ze met onverrichte zaken huiswaarts konden keren. 

Twaalf ruiters werden verzocht af te stijgen, waarvan vier ervoor kozen zich te laten wegen. Deze deelnemers wogen stuk voor stuk meer dan 25% van het lichaamsgewicht van hun paard, terwijl de organisatie een maximum van 20% stelt. In enkele gevallen ging het daarbij om volwassenen op pony’s, veelal om de dieren los te rijden voordat de kinderen plaats namen in het zadel.

Welzijn voorop

De organisatie laat in een interview aan Horse and Hound weten de situatie triest te vinden. “We kijken echt naar het welzijn van de paarden, het is teleurstellend dat we na vorig jaar nu opnieuw ruiters moesten vragen af te stijgen.”

In navolging van de Great Yorkshire Show stelde ook Horse of the Year Show vorig jaar een maximum gewicht voor de ruiters vast.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Horse and Hound 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Great Yorkshire Show weert opnieuw te zware ruiters
  1. 1

    Hoe zit het met de ijslandeesport? Ook ponies met zo nu en dan flinke kerels die ook nog relatief achterin de rug vd pony zitten.