Gretige Highway M TN slaat zijn slag

Foto: Jacquelien van Tartwijk

Met zeer veel inzet en afdruk sprong Highway M TN, één van de vele talentvolle nakomelingen van Eldorado van de Zeshoek, vanavond naar de zege in de klasse L van de Blom Hengstencompetitie. De explosief van de grond verende Homerun deelde de tweede plaats met de fijn door zijn  lijf springende Cohinoor VDL.

Het is een jaargang zonder grote uitschieters, de groep vierjarigen van de Blom Hengstencompetitie. In Ermelo won de vorige keer Chapeau TN (v. Clearway), nu moest de rittige hengst genoegen nemen met de zevende plaats, die hij overigens deelde met de electrische Herakles.

Andere hengsten

In De Peelbergen traden vanavond andere jonge hengsten op de voorgrond. Van winnaar Highway M TN zeiden de juryleden Henk van den Broek en Piet Raijmakers bij monde van KWPN-inspecteur Henk Dirksen, dat zijn talent hem qua rijerij nog wat in de weg zat. In de eerste ronde kreeg de bruine, gereden door Patrick van der Schans, een 9 voor het springen. Highway sprong enorm van de plank, maar hij zou de sprong achter nog meer af kunnen maken (25).

Peter Verdellen

Het was een mooi lokaal succes voor de fokker van Highway M TN, Peter Verdellen, afkomstig uit het vlak bij Kronenberg gelegen Horst.

Uit het boekje

Homerun (v. Vivant van de Heffinck) sprong twee rondes uit het boekje, al reed Robin Bril de hengst in de tweede ronde nog beter, met iets meer grondtempo en in een vloeiend ritme. Homerun kreeg gemiddeld 24.75, hetzelfde cijfer als Cohinoor VDL, die onder James Billington twee mooie, gelijkmatige parcoursen sprong met veel techniek en lichaamsgebruik.

Vlug en voorzichtig

De vierde plaats was voor de grote, maar vlugge en voorzichtige Hermantico (v. Colle Il Faut), gereden door Jesper Romp. De schimmel lijkt er alles in te hebben. De vermogende Classe HS (Clarimo) en de fanatiek van de grond knallende Hernandez TN deelden plaats 5.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.