Ga naar hoofdinhoud

Greve en Carambole zegevieren in Roosendaal

In een bloedspannende barrage werd er vanavond hard gereden om de winst in de Longines Ranking proef over 1.45m bij de Christmas Show in Roosendaal. Als een na laatste starter in wist Willem Greve met de machtige KWPN hengst Carambole de tijd van Japanner Toshiki Masui te verbeteren. Voor Italië  bezette Matteo Giunti de derde plaats.

Het parcours aan de hand van Louis Konickx selecteerde 18 combinaties voor  de barrage. Met een scherpe draai halverwege het parcours naar links en een lange lijn richting de laatste oxer, gingen veel ruiters tussen de  sprongen door vol gas. Piet Raijmakers en Michel Hendrix leken beiden af te stevenen op de overwinning, maar op de laatste hindernis hielden beide heren het hout niet boven. Bij de rit van Sanne Thijssen hield het publiek de adem in, maar ook Sanne zag op de laatste oxer een balk vallen.

Pupil van Team Raijmakers, Toshiki Masui, stuurde Taloubetdarco K Z knap rond, maar de Taloubet K-dochter ging een halve seconde langzamer door de finish dan Cassini I-zoon Carambole . “Ik heb geprobeerd om een strakke ronde te rijden”, vertelt Greve. “Carambole kan heel snel zijn. Hij heeft een hele gelijkmatige galop en blijft koel in zijn hoofd, maar in een barrage zoekt hij het op. Hij heeft eigenlijk de hele zomer heel constant gesprongen. In Maastricht had ik hem mee en volgende week gaan we naar Frankfurt. Dat is ook een prachtig concours, ik heb er geen verwachtingen van, we gaan er gewoon voor”, aldus de nuchtere ruiter.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.