Ga naar hoofdinhoud

Grote Prijs Treffen voor Ahlmann, Zenith maakt goede indruk

Jeroen Dubbeldam SFN Zenith N.O.P. Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl
Wie wakker lag van de uitblijvende prestaties van SFN Zenith N.O.P. in de aanloop naar Rio, kan weer rustig gaan slapen. Jeroen Dubbeldam had zijn gouden paard als vanouds aan het springen in de Glock's Grote Prijs in Treffen. De overwinning ging naar de in grootse vorm stekende Christian Ahlmann die met Epleaser van 't Heike niet te kloppen was in de barrage.

Met twaalf combinaties in de barrage moest er hard worden gereden voor een podiumplek en de hoofdprijs van 87.500 euro. De langzaamste ruiter uit het basisparcours, de Brit Robert Whitaker, moest als eerste de barrage rijden met Catwalk IV (v. Colman). Hij zette een foutloze rit in 45,50 op het bord, en dat bleek de derde tijd te worden.

Christian Ahlmann nam met zijn Epleaser van ’t Heike (v. For Pleasure) meteen al de leiding over in 45,08 seconden, met een scherpe rit waarin hij iedere wending zeer doordacht reed. Zijn landgenoot Daniel Deusser kwam heel dicht in de buurt van de tijd van Ahlmann, maar kwam met First Class van Eeckelghem vierhonderdste van een seconde tekort voor de overwinning.

Voor België reed Nicola Philippaerts met de Berlin-zoon H&M Zilverstar T een goede wedstrijd. Ze kwamen in een tijd van 46,54 seconden over de finish, goed voor de vierde plaats, nipt voor de Amerikaanse Lucy Davis  die een heel sterke barrage reed met de schimmel Cassis 54  (v. Candidatus).

De voor Oostenrijk uitkomende Duitser Max Kühner reed eveneens een gecontroleerde foutloze barrage maar hield duidelijk rekening met de beperkte ervaring van de nog jonge Chardonnay 79  (v. Clarimo Ask). Hij werd zesde voor Meredith Michaels-Beerbaum en Comanche  (v. Coupe de Coeur).

Na een indrukwekkend basisparcours, waarbij Zenith speelde met de hoogte van de kolossale hindernissen, liep de barrage net iets minder goed af. Dubbeldam liet de 12-jarige Zenith goed doorgalopperen, maar kreeg een fout op de insprong van de dubbel na een krappe wending. De negende plaats bleef over voor de Wereld- en Europees kampioen.

Marc Houtzager heeft aan de pas negenjarige Sterrehof’s Calimero (v. Quidam de Revel) weer een paard voor het grote werk. Na de derde plek in de Grand Prix van Shanghai, vanmiddag een mooie barrageplek. In de barrage liep het wat minder voor de neef van de KWPN-hengst Ustinov en werd het duo laatste met 12 strafpunten.

Vier Nederlanders plaatsten zich niet voor de barrage. Gert-Jan Bruggink staat niet bekend om zijn langzame ritten, maar moest met Vampire (v. Marome NW) toch een tijdfout incasseren in een verder foutloze rit. Het hield de ruiter uit De Lutte buiten de barrage op de gedeelde 13e plaats.

Gerco Schröder moest vanmiddag met Glock’s London N.O.P. als eerste ruiter van start. De combinatie, die sinds hun rentree in Tubbergen vorige maand nog geen balk aanraakte, liet ook nu geen balk vallen,  maar sprong wel een blok uit uitgerekend de Glock-muur. Met vier strafpunten eindigde de 14-jarige London op de 23e plaats, één plaatsje voor Willem Greve met Eldorado van de Zeshoek TN van Team Nijhof. Het duo kreeg een fout op hindernis 11, een steilsprong, en kwam ook net iets buiten de tijd over de streep.

Ook voor Jur Vrieling viel de balk op hindernis 11, nadat VDL Glasgow vh Merelsnest  (v. Nabab de Reve) eerder al de uitsprong van de driesprong naar beneden tikte. Ze kwamen niet verder dan de 34e plaats.

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.