Ga naar hoofdinhoud

Grote Prijs Rome voor Ward en HH Azur

McLain Ward met HH Carlos Z
McLain Ward, gisteren al goed voor de overwinning in de kleine GP van Rome met de super voorzichtige HH Carlos Z  en vrijdag voor twee nulrondes in de landenwedstrijd met HH Azur verkeert in absolute topvorm. De Amerikaan voegde zojuist ook nog de zege in de Grote Prijs van Rome en 50.000 euro toe aan zijn succes en heeft aan HH Azur één van de beste paarden ter wereld onder het zadel. Voor Nederland eindigde Maikel van der Vleuten op de zevende plaats en werd Jur Vrieling negende.

Het was een sterk deelnemersveld dat vanmiddag in Rome de strijd met elkaar aanging om de Grote Prijs op het Piazza di Siena.  Niet alleen omdat het één van de klassiekers is van de sport, er was ook nog eens veel geld te verdienen.

De balken vlogen letterlijk in het rond toen de Grote Prijs van start ging vanmiddag. De eerste foutloze ritten in de eerste ronde waren van de Zweden Peder Fredricson met H&M All In en Malin Baryard-Johnsson met Corporal VDL.
Ook Jur Vrieling en VDL Zirocco Blue N.O.P. lieten met een foutloze rit zien  dat ze de goede vorm van vrijdag nog hadden vastgehouden. Na ruim dertig starts waren ze met Laura Kraut met Zeremonie samen één van de vier foutlozen tot dan. Uiteindelijk wisten zeven combinaties foutloos te blijven in de eerste ronde. Naast deze vier waren dat Simon Delestre met Hermes Ryan, Marco Kutscher met Van Gogh en McLain Ward met HH Azur.

Gerco Schröder liep met Glock’s Lausejunge tegen vijf strafpunten aan in de eerste omloop en Maikel van der Vleuten en  VDL Groep Verdi TN N.O.P., die als reserve meegingen voor de landenwedstrijd kregen er vier.
Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith N.O.P. konden zich vandaag niet revancheren voor hun optreden tijdens de landenwedstrijd van afgelopen vrijdag en verlieten voortijdig de ring.

Ook Harrie Smolders kon zich niet plaatsen voor de tweede ronde. Hij spaarde Emerald vandaag en kwam aan de start in deze rubriek met Bokai. Dat optreden leverde twaalf strafpunten op in deze zware Grote Prijs, waarin maar liefst tien combinaties voortijdig de ring verlieten.

In de tweede ronde wisten Ward, Fredricson en Kraut opnieuw foutloos te blijven. Ward was het snelst met de Thunder van de Zuuthoeve-dochter en eiste met 40.45 seconden de winst op. Fredricson was zo’n anderhalve seconde langzamer en werd tweede en Kraut was met haar negenjarige dochter van Cero II goed voor het derde dubbel-nul resultaat.

Vrieling kreeg in de tweede omloop wel een balk met de schimmelhengst en zakte naar de negende plaats. Van der Vleuten kwam de tweede ronde zonder fouten door met Verdi en eindigde uiteindelijk op de zevende plek.
Cornado NRW van Marcus Ehning liet in de tweede ronde de balken liggen en kwam met een strafpunt voor de tijd in de eerste ronde nu uit op de vierde plaats.

De Amerikaan Kent Farrington eindigde op de vijfde plek met de veertienjarige Voyeur met vier strafpunten in de eerste omloop en een foutloze rit in de tweede ronde.
Delestre liep, net als Vrieling in de tweede ronde tegen vier strafpunten aan en werd zesde.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.