Ga naar hoofdinhoud

Guerdat, Fredricson en Schwizer succesvol met nieuwe aanwinsten

Afgelopen weekend voerden Steve Guerdat en Peder Fredricson de 5* Grand Prix van Lummen aan. Beiden reden ze op nieuwe aanwinsten. Guerdat won met Hannah (v. Dulf van den Bisschop) en Fredricson werd tweede op de KWPN'er H&M Christian K (v. Namelus R). In Zwitserland won Pius Schwizer in zijn eerste optreden met Quebec Tame (v. For Pleasure) een nationale Grote Prijs.

Begin februari nam Steve Guerdat de teugels van tienjarige BWP-merrie Hannah over van de Zweed Mariano Maggi en binnen twee maanden schreef de Zwitser twee Grand Prix’ op zijn naam. Eerst de 3* in San Giovanni en dit weekend de 5* van Lummen.

Enige twee foutlozen

In Lummen was Guerdat samen met Peder Fredricson de enige twee foutlozen in de barrage van de GP. Fredricson eindigde binnen een seconde op de tweede plaats met de tienjarige Namelus R-zoon H&M Christian K. Het fokproduct van G.W. Klerks uit Elshout heeft de Zweed sinds januari onder het zadel. Christian K was al succesvol onder Fredricsons landgenoot Daniel Svensson.

Quebec Tame onder Schwizer

Pius Schwizer heeft in de Franse hengst Quebec Tame een nieuwe troef onder het zadel. De dertienjarige zoon van For Pleasure begon zijn internationale carrière onder de Marokkaanse ruiter Abdelkedir Ouaddar en werd de afgelopen twee jaar met wisselend succes uitgebracht op 1,60m-niveau door Benjamin Robert. De nationale Grote Prijs van Uster was het eerste optreden van Schwizer met de hengst en hij sloot meteen de wedstrijd winnend af.

Bronnen Studforlife/KWPN/Equnews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.