Ga naar hoofdinhoud

Guerdat wint Helsinki Grand Prix

Steve Guerdat won vorig jaar de wereldbekerkwalificatie in Basel. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Steve Guerdat pakte vanmiddag met de KWPN-ruin Alamo de overwinning in de Grand Prix van Helsinki. De Zwitserse springruiter kwam begin deze maand voor de eerste keer uit met de Ukato-zoon en boekte vandaag in deze vijfsterren rubriek over 1,60m zijn eerste overwinning. Landgenoot Romain Duguet werd tweede, maar werd op de hielen gezeten door Daniel Deusser, die derde werd.

Duguet bleef met Vancouver de Lanlore (v. Toulon) net als Guerdat foutloos in de barrage van deze Grote Prijs. Het duo kwam in 38,12 seconden aan de finish, maar vormde daarmee geen bedreiging voor Guerdat, die 36,63 seconden klokte. Deusser zat voor deze rubriek in het zadel van Tobago Z en was een fractie langzamer dan Duguet. Vorige week in Oslo won de Duitser de Grand Prix met de Tangelo van de Zuuthoeve-hengst, maar vandaag eindigde hij met 38,13 seconden op de klok op de derde plek.

Kies je lijn

Aansluitend aan de Grand Prix werd de ‘Kies je eigen lijn’-rubriek over 1,40m verreden en daarin eindigde Jur Vrieling op de derde plaats. In het zadel van Quality Fz eindigde Vrieling foutloos met 50,08 seconden op de klok. Richard Howley was oppermachtig in deze rubriek met Billy Lemon (v. Cevin Z) en kwam foutloos aan de finish in 45,05 seconden. Het Ierse duo kwam vorig weekend in Oslo voor het eerst gezamenlijk in actie en won toen direct een 1,40m-rubriek. De Finse Susanna Granroth eindigde met Baccara (v. Le Cou Cou) op de tweede plaats met een foutloze rit in 47,31 seconden.