Guery’s Papillon Z met wedstrijdpensioen

Jérôme Guery met Papillon Z. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Jérôme Guery laat op Facebook weten dat hij zijn zestienjarige Papillon Z (v. Perhaps) met wedstrijdpensioen laat gaan. “Papillon is een paard dat een heel bijzondere plaats heeft in mijn carrière, maar ook in het hart van iedereen die ermee gewerkt heeft”, aldus Guery op zijn Facebookpagina. Hij is blij dat de schimmelhengst zijn oude dag mag beleven in zijn stallen en weiden.

In 2013 kwam de A.E.S.-goedgekeurde hengst Papillon Z in de stallen van Jérôme Guery. De zoon van Perhaps debuteerde in 2010 op internationaal niveau onder het zadel van Rik Hemeryck. Op het Belgische kampioenschap van 2012 won het paar brons. Daarna  kregen Gregory Wathelet en Damien Plume de hengst een tijdje te rijden.

Grootste successen onder Guery

Jérôme Guery behaalde echter de grootste successen met Papillon. In hun eerste jaar samen wonnen ze zowel de Grote Prijs van het CSIO in Lummen, de vijfsterrenwedstrijd in Knokke en de viersterrenwedstrijd in Mons. Het duo kwam mede hierdoor op de longlist voor de Olympische Spelen van Rio. Guery besloot uiteindelijk met Grand Cru van de Rozenberg naar Brazilië te reizen.

Bron Galop.be

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.