Gunner KS naar zege in hengstencompetitie klasse Z

Gunner, Dana van Lierop. Foto: De Paardenkrant

De fraaie en correcte proef van Dana van Lierop en de KWPN-goedgekeurde hengst Gunner KS (Belissimo x Vincent) leverde vandaag in Kronenberg 80 punten op. Daarmee mocht het duo zich opstellen als winnaar van de klasse Z van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie.

Na afloop van de – naar later bleek winnende – proef van Dana van Lierop en Gunner KS werd er op Equestrian Centre De Peelbergen een minuut stilte gehouden vanwege het recente overlijden van Gunner’s fokker en eigenaar Arthur Kleijwegt.

Handig

In Ermelo eindigde de krachtig bewegende voshengst nog als tweede, nu bleek hij dankzij een mooie score van 80 punten de winnaar. “Dana en Gunner KS lieten een mooie, correcte proef zien met af en toe een beetje spanning, wat de amazone handig wist op te lossen.”

Kracht en macht

“De hengst valt op met zijn kracht en macht in beweging, en maakt zeker in galop veel sprong en zelfhouding”, licht jurylid Karin Retera toe. “De draf heeft veel tact en souplesse, en zou nog iets aan gedragenheid mogen winnen. Zijn uitgestrekte draf is heel goed, in de verzamelde stap zou Gunner KS nog iets losser mogen blijven.”

Draf Ghandi een highlight

De voshengst versloeg met één punt voorsprong zijn collega-hengst Ghandi (Bojengel x Tuschinski) onder Kirsten Brouwer. In hun proef viel de drafreprise heel positief op. “Voor zijn goede draf hebben we Ghandi een 8,5 kunnen geven, dit was duidelijk een highlight. Zijn stap is zuiver en hij zou daarin nog iets meer schoudervrijheid mogen ontwikkelen. Kirsten en Ghandi lieten een fijne, harmonieuze proef zien met af en toe wat spanning, wat ook in de halslengte tot uiting kwam.”

Uitslag

Bron: KWPN

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.