H-Quick Frieda O en Heavenly Lady overtuigen in Gelderland Cup

Heavenly Lady (Charmingmood x Johnson) Foto: Jacquelien van Tartwijk

Op de Gelderland Cup in Brummen, een wedstrijd voor drie- en vierjarige paarden, was het H-Quick Frieda O (v. Quite Magic) die bij de springpaarden het meest overtuigde. De winst bij de vierjarige dressuurpaarden ging naar Charmingmood-dochter Heavenly Lady, terwijl bij de driejarigen Ivano (v. Apache) aan het langste eind trok. 

Een klein groepje springpaarden presenteerden zich voor de jury bestaande uit Jan Greve en Eric Naberink. Daarvan stuurde Edwin Breukink H-Quick Frieda O naar de hoogste score. De vos won vorig jaar al bij de driejarigen en viel nu wederom positief op met zijn goede techniek en veel vermogen. Op de tweede plaats eindigde Carrera-nakomeling Hurbie met Melody van Manen in het zadel.

Wisselbokaal

Bij de driejarigen kwam Van Manen opnieuw in de baan, maar kon met Issabelle W (v. Brainpower) niet over het puntenaantal van Breukink heen komen, waardoor de ruiter de wisselbokaal mee naar huis nam.

Dressuurpaarden

Lisanne der Nederlanden was de amazone die voor het tweede jaar op rij de Gelderland Cup bij de dressuurpaarden won. Dit deed ze door bij de vierjarigen Heavenly Lady naar de overwinning te sturen. De Charmingmood-dochter, overall-kampioene van de CK van Overijssel, overtuigde in alle drie de basisgangen, waarbij zij zich goed liet rijden. Happines B (v. Connaisseur) werd met Elizaveta Orekhova tweede.

Driejarigen

Apache leverde de winnaar bij de driejarigen. Deze talentvolle Ivano, gereden door Simone Kromkamp, liet zich goed bewerken. Idool A imponeerde met zijn uitmuntende galop en goede stap, maar moest genoegen nemen met de tweede plek.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.