Halifax van het Kluizebos verslaat Alicante in Sires of the World Update

Lorenzo de Luca hier met Hallifax van het Kluizebos Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op Jumping Mechelen werd er een spannende strijd geleverd tussen de goedgekeurde hengsten in de Sires of the World. In de barrage van het het 1,45m-parcours was Lorenzo de Luca met Halifax van het Kluizebos vijf honderdste van een seconde sneller dan Jérôme Guery met de bij het KWPN gekeurde hengst Alicante.

Snelheidsspecialist Lorenzo de Luca stuurde als tweede in de barrage de Heartbreaker-zoon Halifax van het Kluizebos razendsnel door het verkorte parcours en zette 29,48 seconden op de klokken. De combinaties na hem beten zich allemaal op die stuk.

Snel van nature

Lorenzo de Luca: ”Ik ben vier jaar geleden naar België gekomen om beter te leren rijden en ik ben nu twee jaar in dienst bij Stephex. Ik heb een aantal super paarden waaronder de negenjarige Halifax van het Kluizebos. Vorig jaar hebben we rustig opgebouwd, dit jaar ben ik wel beginnen rijden voor de overwinning en dat is al aardig gelukt. Halifax is van nature uit snel, heeft vermogen en is voorzichtig. Ik vertrouw hem helemaal en hij heeft ook 100 % vertrouwen in mij, daarom kan ik ook zo snel gaan in een barrage.”

Alicante

Alleen Jérôme Guery kwam tot op vijf honderdste van De Luca’s tijd. Met de Holsteiner Alicante de Belg 29,53 op het scorebord. Alicante is een zoon van Casall en bij het KWPN goedgekeurd. Koen Vereecke pakte met Woutland Imagine (v. Darco) de derde plaats in 32,25 seconden.

Top vijf

De top vijf werd volgemaakt door de Duitse ruiters Holger Wulschner met DSP Colfosco (v. Check In 2) en Christian Ahlmann op de Zangersheide-hengst Caribis Z (v. Caritano).

Er deden geen Nederlandse combinaties mee.


Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Jumping Mechelen

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.