Hannoveraanse hengst Belafonte naar Britse U25-amazone

De veertienjarige Belafonte (Belissimo M x Wendekreis) is verkocht aan de Britse U25 Grand Prix-amazone Ellen McCarthy. De in Duitsland gevestigde amazone kocht de Hannoveraanse hengst twee maanden geleden bij Andreas Helgstrand als tweede U25-paard naast de Oldenburgse-hengst Sir Lancelot M (v. Lordanos).

Belafonte werd in 2006 als premiehengst goedgekeurd bij het Hannoveraner Verband. In 2009 nam de Hannoveraan onder Dominique Mohimont deel aan de Wereldkampioenschappen voor Jonge Dressuurpaarden en kwam na verkoop in 2014 terecht onder het zadel van de Canadese young rider Naima Moreira Laliberté.

Verkoop

In juni 2014 volgde het internationale debuut van de combinatie op CDI Cedar Valley, waar ze de landenproef en individuele proef wonnen. Twee jaar geleden reed het duo hun laatste wedstrijd. Inmiddels twee maanden geleden kwam de hengst via Helgstrand bij McCarthy terecht. Zij liet aan Eurodressage weten enthousiast te zijn over haar nieuwe aanwinst.

Bron: Eurodressage

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.