Hannoveraanse hengst Beltano verhuist naar Günter Seidel

De bij Hannover goedgekeurde hengst Beltano (v. Belissimo M) is verhuisd naar de Amerikaanse Louise Leatherdale, die hem als tweejarige al kocht op de Hannoveraanse keuring maar hem tot op heden nog in Duitsland liet. Damsey (v. Dressage Royal) van Helen Langehanenberg is ook in het bezit van de Amerikaanse. Nu Beltano is aangekomen in Amerika neemt Günter Seidel de teugels over van Philipp Paradiso.

Het is aan Seidel om Beltano de fijne kneepjes van de Grand Prix te leren. Met Seidel krijgt hij een zeer gevoelige ruiter die al aan drie Olympische Spelen heeft deelgenomen (1996 Atlanta, 2000 Sydney en 2004 Athene). Dit is de eerste keer dat Seidel een paard zal gaan rijden voor Louise Leatherdale.

Geweldig paard

Seidel kijkt uit naar zijn nieuwe opdracht: “Toen ik afgelopen herfst Beltano een paar dagen in Duitsland reed, besefte ik wat een geweldig paard hij is. Hij heeft drie kwaliteitsgangen, geweldige bloedlijnen en een zeer goede opleiding. Hij heeft alles wat je nodig hebt! Nu hij hier is, werk ik aan de basis en leer ik hem van tijd tot tijd beter kennen”, aldus Seidel.

 

Bron st-georg.de

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.