Hans Peter: ‘Ik voelde Dream Boy een beetje wegzakken’

Hans Peter Minderhoud met Dream Boy Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

“Bij het losrijden voelde ik al dat de meeste power er wel zo’n beetje uit was”, zegt Hans Peter Minderhoud als hij met ruim 72 procent en wat foutjes in de wissels de ring uit komt. “Maar ik moet Dream Boy wel credits geven: ook al is hij moe, hij wil me niet laten zitten.”

Ook voor Glock’s Dream Boy N.O.P. geldt: hij is nog maar tien, dit is zijn eerste internationale kampioenschap, hij is voor het eerst zo lang van huis en zijn zwarte vel zal zo mogelijk nog meer warmte aantrekken dan bij de andere paarden het geval is. Hans Peter neemt zijn hengst dan ook niets kwalijk. “Na die hele stukken uitstrekken-passage voelde ik dat ‘ie een beetje begon weg te zakken. Ja, en toen verloor ik links en rechts een been in de wissels.”

Wel logisch

“Ook al is ‘ie moe, hij blijft z’n best doen en met expressie bewegen, maar op een gegeven moment houdt hij het niet meer vol in z’n lijf. Het is voor nu wel jammer – ik had graag Kür gereden – maar ook wel logisch. Over twee jaar gaan we zien hoe hij dan is. Ik denk dat hij die tijd gewoon nog nodig heeft.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.