Hans Peter Minderhoud aan kop in Wereldbeker klassement

Vorige week werd in Londen de zesde wedstrijd van de Wereldbeker dressuur verreden en werden opnieuw selectiepunten verdeeld voor de Wereldbekerfinale in het Zweedse Gothenburg. Hans Peter Minderhoud heeft de leiding van Patrik Kittel overgenomen.

Hans Peter Minderhoud behaalde in Londen 17 punten en komt daarmee op een eerste plaats te staan met een puntentotaal van 58. Patrik Kittel startte vorige week niet in Londen waardoor hij geen punten kon verzamelen. Hij schuift hierdoor op naar de tweede plaats met een totaal van 54 punten. De Zwitserse Marcela Krinke Susmelj staat op een derde plaats met 52 punten, ook zij kwam niet aan de start in Londen. De top vijf wordt compleet gemaakt door Jessica Von Bredow-Werndl (47 punten) en Agnete Kirk Thinggaard en Beatriz Ferrer-Salat die beide  met op 40 punten op de vijfde plaats staan.

Edward Gal staat er ook goed voor in het klassement, met een puntentotaal van 37 deelt hij  de negende plaats met Goncales Carvalho en Isabell Werth. Verder zien we voor Nederland nog Diederik van Silfhout (23), Adelinde Cornelissen (27)  en Marjan Van Der Jagt (54) terug in het klassement.

De volgende wedstrijd is voor de Nederlandse ruiters in eigen huis tijdens Jumping Amsterdam van 28 tot 31 januari.

Bekijk hier de tussenstand.

Bron: Equnews

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.