Ga naar hoofdinhoud

Hans Peter Minderhoud: ‘Elke proef weer beter’

Exclusief
Hans Peter Minderhoud en Glock's Dream Boy Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In pas zijn vierde Grand Prix overtuigde de KWPN-hengst Dream Boy in de FEI Nations Cup onder Hans Peter Minderhoud met exact 73,00%. De kwaliteitsvolle Vivaldi-zoon liet prachtige onderdelen zien en is volgens zijn ruiter goed in vorm. "Maar hij moet nog ervaring opdoen", vertelt Minderhoud. 

“Een paar dingen konden echt beter. In de zigzag kregen we een rommeltje, wat echt jammer was. Hij kwam een beetje diep en raakte zijn balans kwijt, wat voor de eners nog een keer gebeurde. De eerste piaffe ging hij heel mooi in, maar daar kreeg ik hem niet uit zoals wel kan. Maar op zich ben ik echt wel blij, hij gaat elke proef beter en als hij nog een paar keer de ring in is geweest lukt het vast net zoals thuis.”

Tijd genomen

Minderhoud rijdt Dream Boy zaterdagavond in de Grand Prix Special. “Gisteren was hij heel fris en daarom heb ik vandaag de tijd genomen en hem wat langer losgereden. Dat pakte positief uit en hij was meer ontspannen. Voor de Special rijd ik wat korter los, maar ik ga verder niks veranderen. De Special is in de hoofdring en dat is aardig indrukwekkend, dus het is nog even afwachten hoe hij daar op reageert.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.