Harrie Smolders: ‘Deze kans moesten we pakken’

Laatste starter Harrie Smolders kon in het eerste onderdeel van het wereldkampioenschap met Don VHP Z iets meer risico nemen, omdat zijn ploegmakkers al goede prestaties hadden geleverd. “Dit is een droomscenario”, zegt de nummer 1 van de wereld. “Maar we moeten nu wel de discipline en de focus vasthouden.”

”We hebben niet de snelste paarden, dus was dit voor ons misschien wel één van de moeilijkste dagen. Maar we moeten nu wel scherp op onszelf blijven, naar details kijken waarin wij ons als ruiters misschien nog wel kunnen verbeteren.”

Galoppade

Het Nederlandse team mag dan niet over snelle paarden beschikken, maar Team Oranje staat na dag 1, het Tabel C, wel tweede. “We hebben de kwaliteiten van onze paarden goed weten te benutten. Vooral de galoppade, niet zozeer vóór de hindernis, maar wel erna. Daarmee hebben we vandaag het verschil gemaakt.”

Heel goed plan

“We hadden een heel goed plan met elkaar doorgesproken en deze ruiters kunnen zich ook gedecideerd aan dat plan houden. We moesten aanvallend rijden en hebben de kansen die er lagen gepakt. Of de energie die dat heeft gekost ons gaat opbreken, dat kun je niet voorspellen. Maar deze mogelijkheid moesten we wel pakken.”

Twee zware dagen

“Uiteindelijk hebben we nog niks. We gaan nog twee zware dagen tegemoet, zeker in deze omstandigheden met het warme weer.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.