Harrie Smolders half jaar aan kop op de Wereldranglijst

Harrie Smolders en Emerald. Foto: FEI/Jim Hollander

Eerder dit jaar werd Harrie Smolders de derde Nederlander ooit die er in slaagde om de aanvoerder van de Wereldranglijst te worden. Inmiddels blijft de succesvolle ruiter voor de zesde maand op rij aan de leiding. Steve Guerdat maakte een flinke sprong op de lijst: hij steeg van plaats negen naar twee.

De Zwitserse ruiter heeft zijn tweede plaats mede te danken aan zijn ijzersterke optreden op de Wereldruiterspelen in Tryon, waar hij individueel brons kreeg omgehangen. Landgenoot en winnaar van het zilver, Martin Fuchs, verdiende eveneens een plaats in de top tien.

Verder zijn er weinig grote wijzigingen. Wereldkampioene Simone Blum is nog niet in de top vijftig gekomen, zij steeg na het winnen van haar gouden medaille van plaats 142 naar 87.

Complete lijst.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.