Harrie Smolders is thuisrijders te snel af Update

Harrie Smolders, hier met Emerald. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de eerste rubriek vandaag op Jumping Mechelen is gewonnen door Harrie Smolders en Zinius (v. Nabab de Reve). In het 1,40 m direct op tijd verwees hij Jos Verlooy met Farfelu de la Pomme (v. Vigo D’Arsouilles) en Napa Valley (v. Nintender) naar de tweede en derde plek. Daarmee werd het hele podium bezet door Eurohorse-ruiters.

Van de 71 deelnemers hielden 46 de lei schoon. Smolders en de twaalfjarige zoon van Nabab de Reve realiseerden de snelste tijd van 50,49 seconden. Collega Jos Verlooy en de merrie Farfelu de la Pomme wisten met 50,98 seconden ook onder de 51 seconden te blijven en werden tweede. Met de Ninteder-zoon Napa Valley finishte Verlooy in 51,40 seconden en stelde daarmee het derde geld veilig.

Verdi-dochter

Mathieu Billot neemt de vierde prijs mee naar Frankrijk. Hij reed de achtjarige Verdi-dochter Ilena S in 51,66 seconden over de eindstreep. Thuisrijder Karel Cox maakte met Tchao de la Roque (v. Fergar Mail) de top vijf compleet.

Tijdfout Don VHP Z

Harrie Smolders bracht in deze rubriek ook Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) aan de start. Het duo sprong een rustige ronde en liep een tijdfout op. Leopold van Asten kreeg met zowel VDL Groep C Tara Z (v. Crown Z) als met VDL Groep Zidane N.O.P. (v. Heartbreaker) 4 strafpunten.


Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de livestream van ClipMyHorse.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.