Harrie Smolders in top tien wereldranglijst

Dankzij de zilveren medaille die Harrie Smolders onlangs behaalde op de Europese kampioenschappen in Gothenburg is de springruiter tien plaatsen gestegen op de FEI wereldranglijst. Met een zesde plaats is hij nu de beste Nederlander in de nieuwe ranking. Maikel van der Vleuten heeft zijn achtste positie behouden.

De lijst wordt sinds mei al aangevoerd door Kent Farrington en met een totaal van 3133 punten blijft de Amerikaanse ruiter ook deze maand onbedreigd aan kop. Lorenzo De Luca (2873) heeft McLain Ward (2868) naar de tweede plaats verstoten. De top vijf wordt  verder compleet gemaakt door Kevin Staut en Scott Brash, die van de tiende plaats is gestegen naar de vijfde.

Top vijftig

Naast Smolders en Van der Vleuten hebben ook Leopold van Asten (plaats 38) en Jur Vrieling (plaats 45) een plek binnen de top vijftig.

Grote stijgingen waren er niet deze maand.

Klik hier voor de complete lijst.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.