Ga naar hoofdinhoud

Harry de Ruijter: ‘We kunnen nog niet zonder Chardon’

Na de eerste twee onderdelen gaat IJsbrand Chardon aan de leiding in het tussenklassement van de vierspanrijders. Met de koppositie van Chardon, een vierde plaats van Theo Timmerman en Koos de Ronde op plaats zes, voert Nederland het landenklassement aan. Bondscoach Harry de Ruijter is tevreden over het optreden van Chardon en de andere twee mannen.

“IJsbrand heeft echt weer alles uit de kast gehad wat er in zat. Je kunt wel zien dat we zonder Chardon nog niet kunnen. Hij blijft een fenomeen, vooral als het moeilijk wordt dan is hij op zijn best, dat blijkt ook nu weer”, vertelt De Ruijter.

Extra volte

“Voor Theo was het jammer dat hij in hindernis zes een volte moest rijden, anders had hij er een paar punten beter voor gestaan. Koos kwam iets power en snelheid tekort. Maar we staan met het team nog steeds eerste, de mannen hebben het goed gedaan. We hebben de Duitsers achter ons gelaten en dat was de bedoeling.”

Uitgereden bodem

“De marathon was echt zwaar, de bodem was echt heel erg uitgereden. Het heeft hier twee dagen gelden heel hard geregend en zeker aan het einde was de bodem echt heel slecht. De marathon was wel echt een enorme happening hier met al dat publiek, geweldig.”

Chardon tevreden

IJsbrand Chardon was enthousiast over zijn rit. “Het ging perfect, de paarden hebben fantastisch gelopen. In de dressuur waren we tweede. Die had ik willen winnen, maar ik moest mijn voorspan wisselen door een blessure bij een van de paarden. Ik ben mijn sponsor Jan Vink echt super dankbaar dat hij mij dit soort paarden geeft. Dat ik hier mee kan rijden en dan voor zoveel publiek, het was echt helemaal top.”

Alles gegeven

Ik ben echt zo tevreden. Mijn paarden hebben enorm  hun best gedaan. Dit team paarden heeft nog niet veel samen gelopen, maar het was echt fantastisch. Ik heb gegeven wat ik kon, meer kon ik niet dus ik ben tevreden met het resultaat wat ik nu heb”, aldus Chardon.

Morgen nul rijden

Timmerman begon aan de marathon als leider van het klassement en ging daarom als laatste van start. Door het zware terrein moest hij iets prijsgeven en zakte naar plaats vier. “Op zich ging het heel goed, maar op sommige hindernissen was de bodem zo slecht dat het voor de paarden echt heel zwaar werd. Ik heb daardoor in hindernis zes ook een volte moeten rijden. De bodem was daar zo kapot gereden dat we een bocht gewoon niet haalden. Maar buiten dat is het fantastisch hier met al dat publiek en de gehele entourage. Morgen gaan we er voor om nul te rijden!”

Extra power

Koos de Ronde beet voor Nederland het spits af vandaag. “Het parcours was echt heel zwaar vandaag, zeker de waterhindernis. Ik heb geen fouten gemaakt, maar ik miste een beetje extra power om boven aan te eindigen. Ik ben wel tevreden, maar het was net iets te langzaam. Het is wel geweldig om hier voor dit publiek te mogen rijden”, aldus De Ronde.

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.