Hartinfarct voor Zwitserse springruiter Willi Melliger

De Zwitserse spring-legende Willi Melliger moest een spoedoperatie ondergaan. Dinsdagnacht kreeg de 63-jarige Melliger een hartinfarct. Hij onderging een succesvolle operatie en is inmiddels al van de intensive care af. Hij herstelt momenteel goed en kan mogelijk dit weekend weer terug naar huis.

Willi Melliger behoorde in de tachtiger en negentiger jaren tot de wereldtop van de springsport. Hij behaalde vier Europese titels. Op de Olympische Spelen van Atlanta in 1996 schreef hij nog individuele zilveren medaille bij op zijn konto. Ook vier jaar later op de Spelen in Sydney veroverde Melliger zilver, maar dan met het team. Zijn belangrijkste partner in deze successen was de enorme schimmel Calvaro, ‘de witte reus’.

De witte reus

Met de zoon van Cantus werd Melliger ook vierde op de wereldruiterspelen in Rome en boekte veel internationale overwinningen en hoge klasseringen op het hoogste niveau.

Calvaro was in 1999 het beste springpaard van de wereld, in 1996 en 1998 stond hij tweede op de wereldranglijst. In 2002 ging de witte reus met pensioen en bracht zijn oude dag door bij zijn ruiter in Zwitserland. Zijn gezondheid ging echter snel achteruit en de schimmel stierf in september 2003. In 2008 werd een kloon van hem geboren bij Cryozootech in Frankrijk.

Trainings- en handelsstal

Nadat Willi Melliger stopte met de actieve wedstrijdsport, hield hij zich bezig met het trainen. Hij heeft een trainings- en handelstal in het Zwitserse Neuendorf.

Bron St.Georg/Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.