Ga naar hoofdinhoud

Hattrick voor Jill Bogers met Happy Feet

Happy Feet, hier nog onder Sanne Buijs. Foto: Danielle Smits / www.arnd.nl
Jill Bogers schreef zondagmorgen met Happy Feet (v. Tuschinski) voor de derde dag op rij de overwinning op haar naam bij de Children. Het duo werd op de hielen gezeten door Philippa Hodes met Barolo M, die ook door een van de juryleden op de eerste plaats werd gezet. Bij de pony's eindigde Lilli van den Hoogen als beste Nederlander op de tweede plaats.

De dag begon in Exloo met de individuele proef voor de Children.

Persoonlijke records

Alhoewel Bogers de afgelopen dagen al twee keer won met ruim 73% en ruim 75% en daarmee dagelijks haar persoonlijk record verbeterde, was  ze vandaag met een iets mindere score nog steeds de concurrentie de baas. Twee van de juryleden plaatsten de combinatie op de eerste plaats, maar een van hen plaatste Hodes bovenaan. De uiteindelijke score van 72,381% was precies een half procent meer dan de nummer twee.

Top drie

De scores van de top drie kwamen vandaag alle drie uit boven de zeventig procent. Hodes kreeg 72,321% voor haar proef met de Bordeaux-zoon en verwees haar landgenote Kenya Schwierking daarmee naar de derde plek. Schwierking eindigde al twee keer op de tweede plaats met Dinos Boy (v. Del Piero) de afgelopen dagen, maar stond deze keer met 71,250% op plek drie.

Pony’s

In de tweede rubriek van de zondag gingen de ponyruiters met elkaar de strijd aan in de Kür. Antonia Busch-Kuffner was met Daily Pleasure We (v. HB Daylight) niet te kloppen en kreeg maar liefst 79,375% voor haar optreden. Van den Hoogen volgde met Martinez Candyman (v. FS Champion de Luxe) met een score van 76,667% op de tweede plaats.

Heiden

Robin Heiden begon in Exloo met de overwinning in de landenproef met Colourfull Cannonball (v. Can Dance) en eindigde de tweede dag op de tweede plek in de individuele proef. In de afsluitende Kür kwam de amazone met 73,417% net iets tekort voor de top drie en eindigde op de vierde plaats. Laura Stuhldreier en Tesio (v. Timberland) maakte met een totaal van 74,042% de top drie compleet.

 

Uitslag Children
Uitslag Pony’s

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.