Ga naar hoofdinhoud

Heijkoop: ‘Twee van Daula’s betere proeven’

Daniëlle Heijkoop met Daula II
In aanloop naar de derde selectiewedstrijd voor het NK dressuur besloot Daniëlle Heijkoop de Gribaldi-dochter Daula II vandaag op de Subtopwedstrijd in Maassluis aan start te brengen. De amazone won beide ZZ-Zwaar-proeven met scores van ruim 67% en 69%. Daarnaast mocht ze in de eerste proef ook nog de tweede prijs in ontvangst nemen voor haar proef met Emerald (v. Wynton).

Hoewel Daniëlle Heijkoop over beide proeven erg te spreken was, vielen de scores wat lager uit dan verwacht. “Dit waren duidelijk de betere proeven van Daula en ik was blij met hoe ze aanvoelde. Helaas zag ik dat niet echt terug in de punten. In de galop had ze hier en daar nog wat spanning, we hadden hele mooie wissels en ook een paar minder mooie. Draven doet ze normaal voor achten en 8,5-en, en nu had ik in totaal maar drie achten”, licht de amazone toe.

Ervaring

Het vizier met Daula II is gericht op het NK dressuur. “De wedstrijd in Maassluis heb ik gereden om haar nog wat ervaring op te laten doen. Ik heb haar in totaal nog maar vier of vijf keer gestart.”

Heijkoop bracht ook Emerald aan start. “Ik twijfelde of ik hem in de ZZ-Zwaar of Prix St. Georges zou starten, maar heb toch besloten voor de ZZ-Zwaar te gaan. Ik heb hem nog niet vaak gestart, dus het is nog een beetje aftasten, maar hij heeft zich erg verbeterd ten opzichte van de vorige wedstrijd. Toen liep hij naar 63%, de score van vandaag kwam uit op 67,5%.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.