Helgstrand Dressage: Binnen 10 jaar wereldspeler Exclusief

Paardenkrant-Horses.nl Magazine

Helgstrand Dressage is inmiddels al zo’n gevestigde naam in de dressuurwereld dat veel mensen vergeten dat het nog maar sinds 2009 bestaat. Andreas Helgstrand was tot en met 2008 stalruiter bij Blue Hors en domineert nu, anno 2017, alle aspecten van de dressuurpaardenbusiness met zijn vanaf de grond opgebouwde eigen bedrijf. Wie is Andreas Helgstrand (39) en wat maakt hem succesvol?

Het begon allemaal op een vakantie. In het voorjaar van 2008 wordt Andreas Helgstrand samen met zijn vrouw Marianne uitgenodigd op een cruise in de Cariben door de Deense Ole Vagner, voormalig bankier en vastgoedtycoon (onder andere grondlegger van de vastgoedgroep Keops).

Helgstrand hielp zijn vrouw Lotte Vagner een paard te vinden en als een bedankje was er de cruise op het cruiseschip van Vagner. Vagner was destijds nog miljardair en één van de rijkste personen van Denemarken.

Later werd hij hard getroffen door de crisis en gingen meerdere van zijn bedrijven failliet, maar in 2008 kon het allemaal niet op en dus werd Helgstrand uitgenodigd op Vagners Oyster 62-jacht. Andreas was onder de indruk van de extravagante levensstijl van Vagner en vroeg hem: ‘Hoe kun je zo’n boot en deze levensstijl betalen?’ Vagner antwoordde: ‘In ieder geval niet door in dienst te zijn.’

Eigen stal

Dat zette Andreas Helgstrand, die tot die tijd dacht dat hij tot het einde van zijn carrière bij Blue Hors zou werken, aan het denken. Hij hakte de knoop door en opende in 2009 de deuren van Helgstrand Dressage. Nu, acht jaar later, heeft hij meer dan 50 werknemers in dienst en rond de 200 paarden op stal. Niet de minsten, werd op de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden maar weer eens duidelijk.

Drie medailles op WK

Tien paarden uit de stallen van Andreas Helgstrand werden geselecteerd, acht haalden de finale, drie een medaille. Er was goud voor Fiontini (die weliswaar vorig jaar al verkocht werd, maar nog wel bij Helgstrand Dressage wordt getraind) met Severo Jurado Lopez, zilver voor Ferrari met Andreas zelf in het zadel en brons voor Quel Filou (na enig rekengedoe, dat Helgstrand zelf overigens rechtzette) opnieuw met Severo. “Als we hier niet goed mee zouden doen zou er toch iets mis zijn, dit is ons werk. Jonge talentvolle dressuurpaarden vinden, trainen en verkopen.”

Kassa rinkelt

En ook de kassa rinkelt: enkele dagen na de WK werd duidelijk dat de eerste WK-finalist al is verkocht: de vijfjarige merrie Casablanca.

Paardenkrant-Horses.nl Magazine

U leest alles over Helgstrand Dressage, over Andreas Helgstrand (die als springruiter begon) en zijn toekomstplannen in de komende editie van Paardenkrant-Horses.nl Magazine, dat 18 augustus verschijnt. Voor nog geen 4 euro per maand kunt u zich abonneren op Paardenkrant-Horses.nl Magazine. Klik hier voor alle abonnementen. 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl Magazine

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.