Helgstrand Dressage met tien troeven naar WK jonge dressuurpaarden

Severo Jurado Lopez met Fiontini. Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2016 © DigiShots

Maar liefst tien paarden uit de stallen van Helgstrand Dressage komen op het WK jonge dressuurpaarden in actie. Tweevoudig wereldkampioen Fiontini (v. Fassbinder) is daarvan kanshebber voor haar derde titel op rij. 

Helgstrand vertegenwoordigt in Ermelo Denemarken, Zweden, Duitsland en Oostenrijk met paarden die ingeschreven staan bij vier verschillende stamboeken.

Vijfjarigen

Bij de vijfjarigen gaat Kenneth Damgaard voor Denemarken met Højgårdens Santos (v. San Amour) en Stenagers Wyatt Earp (v. Wilkens), beide ingeschreven bij het DWB, de strijd aan. Het Hannoveraner stamboek ziet in D´Avie (v. Don Juan de Hus) met Severo Jurado Lopez, uitkomend voor Duitsland en Casablanca (v. Conen) met Simone Pearce voor Australië twee paarden van Helgstrand aantreden.

De laatste troef in deze rubriek is Foundation-nakomeling Ferrari, die zich met Andreas Helgstrand zelf selecteerde voor Duitsland.

Zesjarigen

Bij de zesjarigen hebben zich drie paarden uit de stallen van Helgstrand geselecteerd, te weten;  Straight Horse Don Tamino (v. Totilas) met Anne Marie Husbond voor Denemarken, Quel Filou OLD (v. Quarterback), vorig jaar goed voor het zilver bij de vijfjarigen, met Severo Jurado Lopez voor Duitsland en Feodoro (v. Fürstenball) met Simone Pearce in het zadel voor Australië.

Zevenjarigen

Tweevoudig wereldkampioen Fiontini doet bij de zevenjarige met Severo Jurado Lopez in het zadel een gooi naar haar derde titel. Helgstrand gaat zelf met Springbank VH (v. Skovens Rafael) de strijd aan.

Bron: Horse2Rider

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.