Hendrix verspeelt geen centimeter in barrage

Zonder een centimeter te veel te rijden won zojuist Timothy Hendrix met de snelle Beau Beau de spannende Medium Tour finale op Indoor Drachten. Hendrix en de elfjarige merrie bleven de nummers twee, Samantha Mcintosh, en drie, Lennard de Boer slechts twee tiende en drie tiende van een seconde voor.

De barrage van de Medium Tour over 1,40m was uiterst spannend. De veertien combinaties gingen vol voor de overwinning. Timothy Hendrix kwam als derde in de ring met de merrie van Untouchable. Van meet af aan liet Hendrix het paard door galopperen, en boekte winst in de snelle wendingen. In 30,69 seconden snelde het paar over de finish.

Twee tiende te kort

De combinaties die volgenden konden het hoge tempo van Hendrix in de wendingen niet aan. Samantha Mcintosh kwam wel heel dicht in de buurt met Lady Gaga 18 (v. Lazio). Zij klokte 30,87 seconden en verstootte Lennard Boer van de tweede plaats. De Boer leek met de Ustinov-merrie Ewinita als eerste de tijd van Hendrix te kloppen, maar kwam met 30,99 seconden toch net te kort.

Halve seconde achter winnaar

De top vijf werd volgemaakt door de Zweedse Petronella Andersson op Carriere (v. Catoki) en regerend Nederlands kampioen Frank Schuttert op de Unaniem-z00n Bugatti van de Nortside. Zij klokten respectievelijk 31,03 en 31,27 seconden en zaten op een halve seconde van de winnende tijd!

Veel gewonnen

Timothy Hendrix reageerde enthousiast op zijn overwinning: “Beau Beau is een snelle merrie, van meet af aan liep het goed. Ze heeft op dit niveau al veel gewonnen.” Indoor Drachten is voor Hendrix het eerste grote concours na de geboorte van zijn dochter.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.