Ga naar hoofdinhoud

Henk van de Pol en Willink opgenomen in Olympisch kader

Henk van de Pol, hier met Willink. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Routinier Henk van de Pol en de twaalfjarige Twister-zoon Willink zijn opgenomen in het Olympisch kader bij de springruiters. Ze zijn de elfde combinatie die aan de eisen van toelating hebben voldaan. 

De 48-jarige Van de Pol is met Tim Collins’ en Egbert Scheps Willink bezig met een ijzersterk seizoen. Afgelopen zaterdag werd het duo in de stromende regen vierde in de Grote Prijs van Valkenswaard en in juli bereikten ze de derde plek in de Grand Prix van Coruna. Een overwinning was er deze zomer in de Grote Prijs van Asten, en in mei zegevierde het duo in de Grote Prijs van Drammen.

Ook tijdens enkele Nations Cup wedstrijden heeft Van de Pol dit jaar al een rol van betekenis gespeeld voor bondscoach Rob Ehrens. Twee weken geleden viel er in Dublin slechts een balk over twee rondes, en in Drammen verschenen er twee foutloze rondes op het bord.

Bron: Horses

2 reacties op “Henk van de Pol en Willink opgenomen in Olympisch kader

  • marcel dufour

    Goed voor Henk zelf en goed voor eigenaren van talentvolle paarden die hun paarden in de picture willen hebben daar Henk minstens het komende jaar naar de mooiste concoursen ter wereld mag als lid van het Olympisch kader zijnde een jaar voor de Olympische spelen.
    Als ik een goed paard had dan wist ik wel waar ik die brengen zou, naar Henk.

  • henk

    Goed bezig Henk! Biedt inderdaad perspectieven.
    Jij zou het zelf toch nog wel kunnen Marcel Dufour?

    grt Henk
    Giusta Strada

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.