Ga naar hoofdinhoud

Henkie imponeert in WK-selectie jonge dressuurpaarden

Exclusief
Henkie met Adelinde Cornelissen. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Dat de Gelders geregistreerde Henkie (v. Alexandro P) in staat was zijn collega's uit de dressuurrichting te verslaan bewees hij afgelopen jaar al in de hengstencompetitie. Op de WK-selectie voor vijfjarige dressuurpaarden in Kootwijk troefde hij onder Adelinde Cornelissen opnieuw de concurrentie af en liep naar een score van maar liefst 91 punten. "Het is echt abnormaal hoe dat paard het werk aanpakt", zegt de amazone enthousiast na afloop. 

“Hij werd iets hengst toen we van het losrijterrein naar de ring gingen, maar was weer heel gauw bij de les en ik heb gewoon weer super fijn kunnen rijden”, blikt Cornelissen terug.

Progressie

Na een zeer succesvol verlopen winterseizoen maakt de hengst nog steeds een enorme progressie door, laat de amazone weten. “Van nature heeft hij de techniek in de benen en is de combinatie tussen kracht, macht en lossigheid en het vermogen tot schakelen aanwezig, maar hij wordt nog steeds sterker.”

Doelen

De amazone heeft zich als doel gesteld deze zomer deel te nemen aan het WK voor jonge dressuurpaarden. Met de overwinning in Kootwijk lijkt de eerste stap daarmee gezet. “Vorig jaar kon ik geen Pavo Cup met hem rijden omdat ik naar Rio ging. Je moet je toch een keer selecteren dus vandaar dat ik nu meereed in Kootwijk. Doordat hij veel dekt en ik hem niet wil overvragen, hoopte ik dat een keer deelnemen aan een selectie voldoende zou zijn om mee te mogen doen aan de halve finale. Ik denk dat dat vandaag wel gelukt is”, lacht de amazone.

Concurrentie volgt op gepaste afstand

Op gepaste afstand volgde Apache-nakomeling Hero met Emmelie Scholtens in het zadel. De combinatie scoorde 84 punten. Derde werd Mara de Vries met Habibi DvB. Het optreden van de Don Schufro-nakomeling werd beloond met 81.6 punten.

Dinja van Liere en Hartsuijker (v. Johnson) noteerde een score van 81.20 punten en werd daarmee vierde. De winnares van de eerste WK-selectie in Almelo, Hannelinde GLN (v. Dream Boy), moest nu met haar Spaanse amazone Ainhoa Prada Ortiz genoegen nemen met 76 punten en de vijfde plaats.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.